Палачинки без яйца

Приготвянето на палачинки без яйца за много хора е трудност, с която не може да справят – палачинките се разпадат, залепват по тигана и по нищо не наподобяват традиционните. Независимо от това, изпичането на идеални вегетариански палачинки е толкова лесна и постижима цел за всеки!
Премини направо към рецептата за палачинки без яйца:

В съставките на традиционните палачинки влизат брашното, млякото и яйцата. Доколкото, да се застъпи кравето мляко с растително не е трудна задача, дотолкова намирането на заместител на яйцето, може да се окаже спънка. Ролята на яйцето в палачинковата смес е омесването на продуктите и придаването на еластичност на готовите палачинки – именно, благодарение на яйцата сутрешната палачинка има стегнат, еластичен и гъвкав вид. За щастие, за хората, които не консумират яйца, съществуват много продукти, които имат подобни свойства.

Какво трябва да приготвите за изпичането на вегетариански палачинки?

Любимият Ви тиган, хартиени кърпички, тел за разбиване, електрическа или ръчна мелничка.

Какво да изполвате вместо яйце?

При приготвянето на палачинки, можете да използвате много споители. Към най-популярните принадлежат: смелено ленено семе, смелени овесени яки, дори пюре от банан.

Ние Ви препоръчваме да използвате смелени овесени ядки в пропоция 3 брашно : 1 овесени ядки – палачинките са еластични, меки и винаги се изпичат добре.

Какво да използвате вместо краве мляко?

Няма толкова голямо значение, дали ще използвате соево, оризово или каквото и да е друго мляко.

С какво да консумирам вегетарианска палачинка?

Вегетарианските палачинки можете да сервирате с домашна нутела, шоколадов крем и авокадо, бадемово крема сирене, домашно масло от бадеми, или със сладки сиропи и канела. Освен, известният на всички сироп от агаве, препоръчваме и други, по-малко популярни сиропи: сироп от фурми, сироп от кафяв ориз или сироп от ечемичен малц. Върху избрания сироп, можете да поръсите със смлени лешници.

Рецепта за палачинки без яйца

Време за приготвяне: 30 мин

Продукти за около 8 палачинки без яйца:

  • 1 чаша брашно
  • 1/3 чаша смлени овесени ядки
  • 1 ¾ соево мляко
  • 1 лъжица олио
  • малка щипка сода
  • щипка сол
  • лъжица ванилова захар

Начин на приготвяне:

  1. Смелете овесените ядки в мелничката. В голяма купа разбъркайте брашното, содата, солта, захарта и смлените овесени ядки. Добавете млякото и олиото, разбъркайте енергично съставките с тел или с миксер. След разбъркване, палачинковата смес ще придобие доста рядка конситенция, затова оставете сместа да се сгъсти за около 15 мин.
  2. Преди изпичането на първата палачинка, сипете съвсем малко олио и излейте с черпак течното тесто в тигана. Разпределете сместа равномерно върху тигана. По същият начин, изпичайте и следващите палачинки.

Добър апетит!

 

Още вкусни палачинки