Палачинки и калории

Много хора се интересуват от въпроса „Колко калории има в палачинките?„, и това не е случайно.

Всички обичаме палачинки, но заедно с това всички искаме да изглеждаме добре, а преяждането с палачинки не е най-правилният път да постигнем стройна фигура. И понеже искаме да ви помогнем в тази насока, но без да препоръчваме по-малко палачинки в диетата, събрахме за вас отговорите на най-честите въпроси, свързани с палачинките и калориите в тях.

Най-важното, което да знаете за калориите в палачинките

1 палачинка калории

Обикновено една стандартна палачинка (не американска, а по-скоро като на баба), без добавки или пълнежи, съдържа средно около 90-100 калории, в зависимост от размера и рецептата.

Колко калории има в една палачинка с шоколад?

Е, тук вече почва да става притеснително – една палачинка с добавен шоколад може да има между 200 и 300 калории в зависимост от количеството и типа на използвания шоколад. Така че моля, не прекалявайте с шоколада в палачинката.

Нискокалорични палачинки калории

Нискокалоричните палачинки могат да имат по-малко от 100 калории в палачинка, като често това се постига чрез използването на нискомаслени съставки или заместването на част от брашното със субститути с по-ниско съдържание на въглехидрати. Палачинките с вода също са идеален пример за нискокалорийни палачинки.

Колко грама е една палачинка?

Теглото на една палачинка може да варира в зависимост от рецептата и размера, но обикновено една средно големина палачинка е около 50-100 грама.

Солена палачинка калории?

Палачинките, приготвени със солени съставки като сирене, шунка или зеленчуци, обикновено имат сходен калоричен състав с обикновените палачинки, т.е. около 90-100 калории за една палачинка. Солените палачинки обаче най-често задоволяват други търсения в човека, който ги обича – те често заместват самото хранене, а не се използват за десерт към основното ястие.

Палачинка със сладко калории

Вкусна палачинка с добавено сладко или мед може да има между 150 и 250 калории, в зависимост от количеството и видът на сладкото.

Протеинови палачинки калории

Протеиновите палачинки обикновено имат по-ниско съдържание на въглехидрати и повече протеини, като следствие могат да бъдат по-нискокалорични, около 80-120 калории в зависимост от рецептата.

Палачинка с шоколад и банан калории

Когато към палачинката добавим шоколад и банан, нещата загрубяват, и в нея може да очакваме около 250-350 калории. Естествено, всичко зависи от размера и количеството на добавените съставки – както често казваме – не прекалявайте.

Още вкусни палачинки