Палачинки в Крок пот

Уредите за бавно готвене Крок пот все повече навлизат в ежедневието на българина, а начинът им на употреба намира постоянно нови ниши за завладяване.Като фенове на палачинките, ние от Palachinki.com потърсихме начин да използваме предимствата на Крок-пота, и с помощта на 365 Days of Slow Cooking днес ще ви представим една уникално вкусна, по-различна от класическите, рецепта за палачинки с използването на Крок пот. Ако нямате Крок пот, може да си купите от emag.bg – магазинът е проверен и доказан като читав.

Най-вкусната част от тази закуска е, че резултатът е палачинка с вид повече на кейк, отколкото палачинките приготвени в обикновен тиган за палачинки. Всъщност резултатът от готвенето на палачинка в Крок пот е една масивна палачинка, която може да нарежете и споделите със семейството си. Поръсете малко подсладени лимонови късчета отгоре и закуската ви е готова.

(снимки и идея от 365 Days of Slow Cooking)

Продукти за палачинки в Крок потplachinka-krok-pot

 • 1 1/2 чаша тесто за палачинки
 • 1/2 чаша боровинки, пресни или замразени
 • 1 1/2 чаена лъжичка лимонов сок
 • 1 1/2 чаена лъжичка мляко
 • 1/2 чаша пудра захар

Приготвяне

 1. Отрежете парче  пергаментова хартия (хартия за готвене), с което покрийте дъното на своя Крок пот. Напръскайте хартията и стените на Крок пота със спрей за готвене.
 2. Изсипете чаша смес за палачинки в Крок пот-а, и наръсете боровинките отгоре.
 3. Изсипете оставащата палачинкова смес отгоре.
 4. Затворете и гответе на висока степен за 1 час. Проверете с клечка за зъби дали е сготвена сместа.
 5. Освободете ръбчетата на палачинката с нож и внимателно обърнете целия Крок пот, така че палачинката да падне в чинията.
 6. Разбийте лимоновия сок, млякото и пудрата захар в малка купа. Поръсете сместа върху палачинката.

Още вкусни палачинки