Класическа палачинка

Едва ли има дете, което да не обича палачинки, и то по-специално сладки палачинки. Това е валидно за целия свят, и естествено за България. Родните палачинки обаче естествено имат своята специфика – за разлика от американските, които са плътни или както ние ги наричаме „дебели“, българските палачинки са по-скоро тънички и се сервират най-често със домашно приготвено сладко.

За да си припомним детството, а и за да улесним майките, търсещи рецепти за класически палачинки в Интернет, ви представяме нашето предложение, което е изключително лесно за приготвяне и всеки може в неделната сутрин да зарадва хората до себе си с вкусни и ароматни палачинки.

Необходими продукти:
1 литър прясно мляко
5 яйца
0.500 кг. брашно
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица олио

Приготвяне:
Разбиваме яйцата на едно място със захарта докато тя се разтвори напълно. След това добавяме прясното мляко и отново леко разбъркваме, за да се получи хомогенна смес. Постепенно започваме да добавяме и по малко брашно, без да спираме бъркането. Целта е да получим смес с гъстотата на боза, затова не бива да изсипваме брашното наведнъж, а трябвада го добавяме постепенно. palachinkova-smes

Накрая добавяме към така получената паачинкова смес олио, чиято цел е да не допуска палачинките да залепват за тигана. Това спомага за значително по-лесното им обръщане. Сместа се изсипва в нагорещен тефлонов тиган (ако използвате друг вид тиган, може да се наложи от време на време да го намазнявате) и когато палачинката е готова от едната страна, я обръщаме. Готовата палачинка може да се намаже с малко масло докато е гореща, за да бъде по-мека.

Така приготвенитекласически палачинки се поднасят със сладко, мармалад или друга плънка по избор.

Още вкусни палачинки