Австралийски палачинки

В духа на изключително доброто представяне на Австралия на конкурса „Евровизия“ от вчера (15.05.2016) (второ място с песента Sound of Silence и събрани 511 точки), днес ще ви представим една от любимите ни

Рецепти за австралийски палачинки

Австралийските палачинки приличат на американските по своята плътност. Спецификата на австралийските палачинки е повече в приготвянето, отколкото в използваните продукти, но вие може да прецените сами:

Продукти за приготвяне на австралийски палачинки

  • брашно – 3 чаши
  • 2 яйца
  • 1/2 чаша пудра захар
  • пакетче ванилия
  • масло (използва се при печенето)

Технология

Яйцата се разбиват в отделен съд в продължение на 5-6 минути. В друг съд се пресяват заедно захарта и брашното. Прави се кладенче и се изливат яйцата. Бъркат се до пълно хомогенизиране. Едва тогава се добавя ванилията.

Печене

Загретият тиган се намазва с масло и се изсипва черпак от сместта. Ако се налага да правя палачинки, а наоколо нямам черпак с подходяща големина пресипвам сместта в кана. При печенето сипвам от каната колкото е необходимо за всяка палачинка.

Пече се докато балончетата започнат да се пукат на повърхността. Случи ли се това – време е за обръщане.

Приятно похапване на австралийки палачинки!

Коментирай

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>